Over ons

Over ons

Kwekerij Bulk

Kwekerij Bulk

 

Kwekerij Bulk staat al vanaf het midden van de jaren 50 bekend als Dé kwekerij van bijzondere planten. Sinds die tijd wordt hier een breed sortiment niet alledaagse heesters en bomen gekweekt. In 2000 heeft Mark Bulk het bedrijf van zijn vader overgenomen en 13 jaar later kwam Anne erbij. Nu runnen Mark en Anne de kwekerij samen met veel passie voor rariteiten, het sortiment en de natuur.

Op natuurvriendelijke wijze

Op natuurvriendelijke wijze

 

Door een breed sortiment te kweken en geen pesticiden te gebruiken, hebben we eigenlijk geen last van ziektes en schadelijke insecten. Er ontstaat gewoon een natuurlijke balans. Wij hebben veel verschillende bloemen die op uiteenlopende tijdstippen voeding voor insecten leveren en de grote moederplanten- en grasarealen bieden schuilplaatsen voor knaagdieren, vogels en zelfs kleine reptielen.

Onze bodem

Onze bodem

 

Een groot gedeelte van onze planten kweken we in de volle grond. Om de bodem in balans te houden, voegen we elk jaar compost toe en zaaien we steeds een ander stuk met groenbemesting in. Alle werkzaamheden worden op ambachtelijke manier uitgevoerd, zonder grote machines of zware gereedschappen. Wij proberen het gebruik van afgegraven veen ten behoeve van potgronden kompleet te voorkomen. Onze containerplanten groeien in biologische en/of veenarme of veenvrije aarde.

Wij leveren

Wij leveren

 

Wij leveren onze bomen, heesters en voedselbosplanten hoofdzakelijk aan de groothandel; gespecialiseerde tuincentra, handelaren, botanische tuinen, arboreta en hoveniers in heel Europa. Maar ook verzamelaars en iedereen die van planten houdt, kan bij ons terecht!

Ons bezoeken

Ons bezoeken

 

Dat kan! Maar denk er dan alstublieft aan dat we een kwekerij zijn en geen tuincentrum. Daarom hebben we geen directe verkoop of tijd om advies te verlenen. U kunt wel inspiratie opdoen, planten noteren en schriftelijk aanvragen voor een latere ophaaltermijn.

Hartelijke groeten,
Mark en Anne Bulk